TAKIM ELBİSE REHBERİ
Sevsek de sevmesek de hayatımızın bir yerinde karşımıza çıkacak olan şeylerden biridir takım elbise. Yeri gelir yakınınızın düğünü olur, yeri gelir iş mülakatı olur ama illa ki bir şekilde giyersiniz. Hiç olmadı evlenince giyeceksiniz. :)
Erkeklerin bir çoğu kravat, takım vs. sevmez, giymek istemez giyerse de ilk fırsatta çıkarma amacındadır. Ancak çoğu şunu bilmez ki erkekte en çok dikkat çeken, en kolay level atlatan, kadınları bir dönüp baktıran takım elbisedir.
Evden dışarı çıktınız ve çevrenizdeki erkeklere baktınız. Ne görüyorsunuz ? Hemen cevaplayayım; gömlek kot pantolon kombinli veya gömlek tişört kombinli birbirinden ayırt edemeyeceğiniz onlarca erkek. Bir iş merkezine yakın oturmuyorsanız muhtemelen göreceğiniz manzara bu. Ve burada her açıdan doğru giyinmiş takım elbiseli birini daha gördüğünüzü düşünün. Erkekler olarak sizin dahi hangisi dikkatinizi çeker ? Tabii ki takım elbiseli kişi.
Her şeyde olduğu gibi bu konuda da püf noktalar mevcut. Ve ben elimden geldiğince bu noktalara değineceğim. O zaman başlayalım.
-Kalite
Öncelikle şunu kabul edelim, ekstra bir indirim yakalayamadığınız sürece adam akıllı bir takım elbiseye en az 300 tl vereceksiniz. Mümkün olduğunca kaliteli ürün seçmeye çalışın. Bazı mağazalarda 100 liraya da takım var ama onlarla nasıl duracağınızı az çok tahmin edersiniz.
Kaliteyi anlamak zor değil. En basitinden kaliteli bir takım denediğinizde üstünüzde duruşundan bile işi çözebilirsiniz.
Bol kesim takımlar mazide kaldı. Artık slim fit takımlar moda.
Ceketten bahsedecek olursak;
- Ceketin boyu, pantolon fermuar bitiş noktasıyla aynı yerde bitmeli.
- Ceket 3 düğmeliyse orta düğme, 2 düğmeliyse üst düğme iliklenmeli.
- Ceket ve gömlek yakası arasında çok boşluk kalmamalı.
- Ceket iliklenince ön kısmı belirgin bir X harfini oluşturacak darlıkta olmamalı.
- Omuz kısmı çıkıntı veya çukur yapacak genişlikte olmamalı. Tam oturmalı.
- Yatay çizgili veya dikey ancak kalın çizgili ceketler seçmeyin.
- Otururken ceketin düğmesi iliklenmemeli.
- Kravat kalınlığı ceketin yaka kalınlığı kadar olmalı.
Pantolona gelecek olursak;
- Pantolon rahat olmalı.
- Kot pantolonlar kadar değil fakat biraz dar olmalı.
- Paça kısmı ayakkabının üst kısmına kadar uzanmalı.
- Ütü çizgisi olacak şekilde ütülenmeli.
-Yelek
Takım elbise içine yelek son yıllarda revaçta olan seçimlerden. Farklı bir hava katmak için kullanabilirsiniz. Kilo problemi olan veya göbeğini gizlemek isteyen arkadaşlar da yelek tercih edebilir. Tek tavsiyem en alt düğmeyi kapatmamanız.
Bana göre takım elbiseyi bir üst boyuta taşıyan şey mendildir. Özellikle koyu takımlarda beyaz mendil.. Enfes duruyor. Mendil konusunda söyleyeceklerim ise, kravatla aynı renk seçmeyin. Koyu renk takımlarda beyaz renk, açık renk takımlarda ise koyu renk seçebilirsiniz. Ve mendili cekete yerleştirirken öyle rastgele koymayın. İnternetten mendil katlama modellerine bakarak hoşunuza giden birini seçebilirsiniz.
-Kol düğmesi
Bembeyaz manşetlerde parıldayan ve ayrı bir hava katan aksesuarımız kol düğmesi. Standarttan dışarı çıkaran, farklılaştıran detaylardan birisidir. Ve çok şık durur. 2 adet edinmenizi tavsiye ederim.
Önemli parçalardan biri de kravattır. Öncelikle liseden süregelen alışkanlıklarınızı unutun. Kravat dediğin tam boyuna ve yakaya dayanmalı. Öyle hafif geniş bırakıp liseli serseri tarzında düğüne, iş görüşmesine gitmeyin. Daralıyorum diyorsanız da takmayın.
Kravat kemerin hemen üstünde bitmeli. Takım elbiseden daha koyu bir renk seçmelisiniz. Ve bağlarken görseldeki boğumu oluşturabilirseniz daha güzel bir görüntü ortaya çıkar.
- Diğer tavsiyeler
- Kemer ve ayakkabı aynı renk olmalı.
- Çorap boyu oturunca bacağınız görünmeyecek uzunlukta olmalı.
- Koyu renk takım tercih ettiyseniz en uygun gömlek rengi beyazdır.
- Gömlek altına askılı atlet giymeyin
- Terlerim diyorsanız fanila atlet tercih edebilirsiniz.
- Pantolonun arka ve ön cebine mümkün olduğunca bişey koymayın. Ceketin iç cebi de aynı şekilde.
- Kravat iğnesiyle de farklı bir tarz yakalayabilirsiniz.
- Kruvaze ceketler gayet şıktır onları da tercih edebilirsiniz.
- Herhangi spor bir ürünü takım elbise ile kullanmayın.
- Kruvaze ceketler gayet şıktır onları da tercih edebilirsiniz.
- Herhangi spor bir ürünü takım elbise ile kullanmayın.
Genel anlamda tavsiyelerim bu şekilde. Emin olun bunlara dikkat ettiğiniz takdirde takım elbise sizde hiç olmadığı kadar iyi duracak. Sonraki yazılarda buluşmak dileğiyle hoşçakalın. 👋🏻
Görsel kaynaklar
www.instagram.com/davidgandy_official
www.instagram.com/blakescott_
alve.com
TAKIM ELBİSE REHBERİ
Reviewed by moderkek
on
Ocak 27, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: